Kunngjøring om årsmøte. 

I henhold til MHs vedtekter pkt 4 Årsmøte kunngjøres det at årsmøtet i Moss Historielag avholdes onsdag 15. mars 2023 kl 18 i Larkollveien 7.

Saker som medlemmene ønsker å behandle på årsmøtet utover det som er bestemt i vedtektenes pkt 4 ber vi om at senest blir sendt oss innen 14. februar på mail til styrelder:  Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.; eller per post: Moss Historielag, Postboks 659, 1503 Moss eller via hjemmesiden vår: https://www.mosshistorielag.no/organisasjon/kontakt-oss/kontakt. 

Hilsen styret i Moss Historielag

I går møttes vi på Justus som forberedelse til guiding av 120 elever fra Malakoff vgs i områdene Værlesanden og Storgata. På bildet ser vi Hermod Ludvigsen fortelle om hvordan Værlesanden så ut like etter krigen.

 

Årets julebord er nå historie. Tradisjonen tro startet vi opp med et kåseri. I år var det Ole Gjølberg som fortalte om "Agrarrevolusjonen i Rygge 1879". Han fortalte en meget interessant historie om oppstarten av Rygge meieri. Dvs. hvordan sentrale og flinke Rygge bønder greide å samle inn nok kapital og de politiske beslutninger som førte fram til oppstarten og noe om videreutviklingen fram til dagens suksessproduksjon av oster.

Etter foredraget var det god julemat m valgfri drikke, kaffe og ikke minst en "Mossequiz", som også førte til morsomme diskusjoner rundt bordene og med quizmaster om svarene. Ca. 60 frammøtte kunne etterhvert rusle fornøyde hjem.

Tekst: KE Foto: PV

 

 

VELKOMMEN TIL ÅPENT MØTE.


Klasse 3STD på Malakoff vgs inviterer til foredrag om prosjektet Hus og Folk i Værlegata, i samarbeid med Moss Historielag. Foto: Mossebibliotekene

Når: Torsdag 2.februar 2023 kl. 18.00

Moss Historielag stilte med 3 representanter på årsmøtet til Østfold Historielag som ble avholdt på Folkenborg Museum på Mysen 25.mars.

I tillegg kom Paul Nordberg til årsmøtetfor å motta bokprisen for Lokalhistorie. Gratulerer Paul!